Yangın Algılama Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
Bu tür sistemler yangının en kolay çıkabileceği yerlerde kullanılır. Yanıcı sıvı ve gazların üretildiği yerler, plastik ve köpük üretilen tesisler, boyahaneler, kağıt üretiminin olduğu fabrikalar, restoran servis bölümleri ve çamaşırhaneler ateşin en kolay tutuşabileceği yerlerdir. Bu nedenle yangın algılama sistemleri firmaları ile işletmenize entegre edebileceğiniz cihazlar ile can ve mal güvenliğini artırabilirsiniz. Bu tür mekanlar için ideal yapıdaki ürünlerin seçilmesi takdirde en iyi verim alınabilir. Mekanlarda tek bir kat veya birden fazla kata algılama cihazları eklenebilir. Ayrıca her katta alanın genişliğine göre birden fazla cihaz yerleştirilebilir.
Yangın Algılama Sistemleri Nasıl Çalışır?
Yangının ışıması, ısısı ve dumanının dedektörlere ulaşabilmesiyle alarm verir. Alarm sesli ve ışık saçarak insanları uyarır. Yangın ihbar sisteminin kontrol merkezi olan bir yangın paneli bulunur. Sinyallerin buraya ulaşması sonucunda istenilen noktalardan siren alarmı verilebilir. Yangın algılama sistemleri firmaları ise olası bir elektrik kesintileri için bu cihazları yedek enerjiyle donatır. Panele bağlı bir duman dedektörü, yangın anında ortaya çıkan is ile uyarı verir.
Isı dedektörü ise sıcaklığın artmasıyla çalışan bir sistemdir. Bu sistemler aktif olduğunda sirenler otomatik olarak çalar. Bunun haricinde yangın algılama sistemleri firmaları manuel müdahale için de gerekli donanımı sistemde ekler. Manuel müdahale genellikle yanlış alarmlar için insanların alarmı kapatabilmesi için önem taşır. Bunların yanı sıra sistemlere entegre edilebilen kaçak dedektörü de doğalgaz kaçaklarına karşı uyarı sağlar. Özellikle yanıcı ve patlayıcı gazların bulunduğu işletmeler de bu önem taşır.